Openingstijden
Maandag 12:00 – 17:00 uur
Woensdag 10:00 – 19:00 uur
Vrijdag* 10:00 – 16:00 uur

*Iedere oneven week op vrijdag
van 12.00 – 20.00 uur open.

Volg ons

Wat is de Bonte Specht?

TWP is een ontmoetingsplek voor jong en oud, ontstaan in 2013 uit de behoefte van jongeren en volwassenen die geen plek hebben om naartoe te gaan. Het is een plek voor iedereen die vastgelopen is, die het even niet meer weet of even iets extra’s nodig heeft. TWP is een laagdrempelige plek in het Mafcentrum waar mensen die behoefte hebben aan contact, afleiding en een invulling willen geven aan hun vrije tijd overdag terecht kunnen. Passend binnen het imago van het Mafcentrum; alles kan in een veilige omgeving waar iedereen mag en kan meedoen.

TWP is een creatieve plek waar men zich thuis voelt en waar iedereen welkom is. Vanuit deze plek gaan we samen op zoek naar ieders talenten, interesses en vooral de mogelijkheden. Daarin is alles mogelijk; van muziek maken tot dansen en plaatjes draaien, houtbewerking, spelletjes spelen, schilderen, samen koken, tuinieren en nog veel meer. TWP kun je omschrijven als groeiplatform, waar je sociale contacten kunt opdoen, gewerkt wordt aan vaardigheden, om eventueel later zoveel mogelijk deel te nemen aan reguliere voorzieningen, zoals werk, studie en vrijwilligerswerk. Bezoekers met vele verschillende achtergronden komen in contact met elkaar en kunnen hier terecht met hun persoonlijke hulpvraag. De gezamenlijke kracht van bezoekers helpt om vaardigheden te ontwikkelen. Er hangt een positieve sfeer, gezelligheid en respect voor elkaar staan voorop. Bij TWP mag je jezelf zijn en iedereen is gelijk!

Vanuit een positieve benadering proberen we iedereen een basis mee te geven waarop men verder kan bouwen buiten de TWP.

De TWP is een collectieve voorliggende voorziening in gemeente Peel en maas. Dat wil zeggen dat er voor het bezoeken van de TWP geen toestemming of doorverwijzing nodig is van de gemeente of van een andere instantie. Iedereen is welkom.